proca pozaPedagogii de la gimnaziul din Tochile Răducani, raionul Leova au depus o candelă în holul instituției și îl deplâng pe fostul lor elev, Victor Guțu, care și-a pierdut viața în tragicul accident aviatic de la Kazan.

Victor Guțu era pilot secund și pilota un Boeing 737 pe traseul Moscova-Kazan. La aterizare s-a întâmplat tragedia. Avionul cu cei 44 de pasageri la bord și cu 6 membri ai echipajului nu au supraviețuit. Printre pasageri era și fiul președintelui Republicii Tatarstan Irek Minnihanov și Alexandr Antonov, ministrul Securității Republicii Tatarstan.

Acest eveniment tragic a fost descris cu lux de amănunte la emisiunea ”Pust” govoreat” a lui Andrei Malahov de la canalul prime al Televiziunii Federației Ruse. S-a vorbit aproape despre fiecare dispărut, dar nu s-a rostit nici un cuvânt despre copământeanul nostru Victor Guțu.

Victor Guțu s-a născut acum 47 de ani în satul Tochile Răducani. Locuiește în Kazan și are o fiică de 22 de ani.

După o absență de 20 de ani, vara trecută a venit la baștină și a fost oaspete de onoare la gimnaziul din localitate, unde le-a povestit elevilor și învățătorilor despre profesia sa.

Tatăl pilotului, moș Nichifor Guțu, trecut de 70 de ani, își amintește că nu și-a putut convinge fiul să se reîntoarcă acasă  ”că avem avioane și în Moldova”.

Atât moș Nichifor, cât și cele două surori ale lui Victor Guțu, nu pot participa la funeralii din lipsă de bani. Despre moartea lui Victor au aflat de la televizor. Nu au primit nicio veste și nici condoleanțe de la compania Aviației civile din Tatarstan. Asta-i soarta fiului rătăcitor din antichitate și până în prezent…

(278 accesari)