umberto-eco1-465x390Celebrul filosof şi scriitor italian Umberto Eco i-a comparat joi pe jihadiştii din gruparea Statul Islamic (SI) cu naziştii, estimând că şi unii şi alţii nutresc o „dorinţă apocaliptică de a pune stăpânire pe lume”. El a atras atenţia că încă de acum 30 de ani a avertizat că, „dacă nu va fi găsit un nou echilibru, va curge mult sânge”, informează AFP.

„Nu este corect să se vorbească într-un mod generic despre ‘musulmani’ , tot aşa cum nu ar fi corect ca întreaga creştinătate să fie judecată plecând de la metodele lui Cesare Borgia”, modelul „Prinţului” pentru Machiavelli, a declarat Umberto Eco pentru cotidianul italian Corriere della Sera, relatează Agerpres.

SI, o nouă formă de nazism

„Însă în mod sigur se poate vorbi despre SI ca despre o nouă formă de nazism, cu metodele sale de exterminare şi dorinţa sa apocaliptică de a pune stăpânire pe lume”, a spus scriitorul italian.
Autorul cărţii „Numele trandafirului” a făcut aceste declaraţii după atentatul de la Paris îndreptat împotriva publicaţiei satirice Charlie Hebdo, atac în timpul căruia doi bărbaţi înarmaţi au ucis, strigând „Allah Akbar”, 12 persoane.

Sursa: evz.ro

(102 accesari)