Un consilier din comuna Truşeni susţine că votul său de aprobare a bugetului Primăriei a fost falsificat

Imagine implicită

Un consilier din comuna Truşeni, municipiul Chişinău, declară că votul său de aprobare a bugetului Primăriei a fost falsificat. Valeriu Tudor susţine că, deşi s-a abţinut de la vot, în raportul final, cele 11 voturi „pentru” s-au transformat în 12, exact câte au fost necesare pentru aprobarea noului buget al localităţii. Consilierul a depus şi o plângere la Procuratura Generală, de unde încă aşteaptă un răspuns. În replică, primarul satului spune că Valeriu Tudor a votat pro, dar apoi… s-a răzgândit.

Consilierul Valeriu Tudor spune că în timpul şedinţei nu a fost de acord cu modificările propuse de către membrii Consiliului şi în semn de protest a părăsit sala, ca mai târziu să afle că bugetul a fost aprobat, iar votul lui a devenit de aur, adică decisiv.

Din imaginile video de la şedinţa Consiliului local, care a avut loc pe data de 15 decembrie trecut, se vede clar cum din cei 23 de consilieri, doar 11 au votat pentru aprobarea noului buget. Voturi insuficiente.

Pentru ca bugetul de 14 milioane de lei să fie aprobat, erau necesare cel puţin 12 voturi din totalul de 23. Primarul comunei Truşeni susţine însă că cel de-al 12-lea vot s-a obţinut legal.

Consilierul Valeriu Tudor a scris o petiţie la Cancelaria de Stat, dar a primit răspuns că totul s-a făcut legal. Funcţionarul a depus o plângere la Procuratura Generală. Purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Maria Vieru, ne-a spus că cererea a fost trimisă spre examinare şi în scurt timp procurorii vor constata dacă fapta întruneşte elementele infracţiunii.
Sursa:jurnal.md