sisDirecţia teritorială a Serviciului de Informaţii şi Securitate din Căuşeni ar fi încercat să intimideze persoanele care vor să organizeze un protest pe 14 aprilie, în oraşul Ştefan Vodă. Asta susţin organizatorii manifestaţiei, care spun că au primit citaţii fără a fi informaţi despre motivul acestei chemări.

De partea cealaltă, reprezentanţii SIS-ului au declarat că această invitaţie are scopul de a preveni oamenii că, în timpul protestelor, ar putea interveni persoane ce pot destabiliza situaţia.

citatie CeapchiOlga Ceapchi susţine că săptămâna trecută a primit o citaţie prin care i se solicită să se prezinte pe 13 aprilie la direcţia teritorială a Serviciului de Informaţii şi Securitate din Căuşeni, fără să-i fie comunicat motivul. Femeia crede că reprezentanţii SIS-ului încearcă să o intimideze, întrucât ea se numără printre organizatorii unui protest preconizat pentru 14 aprilie, în centrul oraşului Ştefan Vodă.

Astfel de scrisori au primit şi ceilalţi organizatori ai manifestaţiei. Oamenii spun că nu au de gând să se prezinte la direcţia teritorială a SIS-ului întrucât nu au încălcat legea, iar această instituţie ar trebui să se preocupe de lucruri mai serioase.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Sabina Cojuşneanu, a declarat că persoanele au fost citate pentru a fi preîntâmpinate că în timpul manifestaţiilor ar putea să se strecoare persoane care pot destabiliza situaţia şi chiar provoca violenţe. Organizatoarea protestului Olga Ceapchi susţine însă că este prima dată când primeşte asemenea scrisori de la SIS, deşi proteste au fost mai multe.

Sursa:jurnal.md

(89 accesari)