IMG_7284Proiectul de construire a primului parc industrial a fost lansat ieri. Potrivit Primului ministru, acesta va crea noi locuri de muncă, bine plătite.

„Acest prim parc european pe un teren liber va deveni unul de succes, sper că va fi un element de a transforma ţara noastră într-un stat european funcţional. Sper să construim şi aici un proiect de succes, la fel cum am reuşit ieri să lansăm construirea gazoductului Iaşi-Ungheni, cu finanţare de la Comisia Europeană”, a declarat Iurie Leancă.

Un investitor german și-a anunțat deja disponibilitatea de a se implica în construcția parcului de la Cimișlia. Omul de afaceri a venit pe șantier cu un elicopter.

Parcul industrial necesită o investiție de 70 milioane de lei. Proiectul este susținut de  Guvernul Republicii Moldova şi Primăria oraşului Cimişlia. Partener al proiectului este Consiliul judeţean Prahova, România.

Parcul va fi construit pe un teren liber de 40 de hectare și urmează să se extindă pe 100 hectare de pămînt. Lucrările vor dura 5 ani.

(266 accesari)