139753977700cb5cfbJean Negulesco este românul care a făcut povestea Titanicului cunoscută în lume înainte ca regizorul James Cameron să bată o mulţime de recorduri cu pelicula ce i-a avut ca protagonişti pe Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio. Românul născut la Craiova, în 1900, a regizat una dintre cele mai aclamate ecranizări ale tragicului naufragiu.

Negulesco a dat prima dovadă de talent artistic în timpul Primului Război Mondial, când a realizat un portret al lui George Enescu. Atunci când compozitorul i-a cumpărat lucrarea cu un preţ ridicat pentru acea vreme, s-a hotărât să devină pictor şi a plecat să studieze arta la Paris.

În 1927, s-a căsătorit cu o americancă, decizie care urma să-i schimbe viaţa. Cei doi s-au mutat la New York, dar au divorţat doi ani mai târziu, perioadă în care românul s-a stabilit în California.

Atunci a început să-şi spună Jean Negulesco şi a renunţat la numele ce amintea de România Ioan Negulescu. După ce a fost asistent de regie, a scris şi câteva scenarii, a devenit regizor şi unul dintre apropiaţii lui Marylin Monroe.

1953 este anul în care povestea Titanicului i-a atras atenţia şi a regizat pelicula ce a primit şi un premiu Oscar, pentru scenariu. Clifton Webb şi Barbara Stanwyck au jucat rolurile principale (Richard Ward Sturges şi Julia Sturges), însă povestea personajelor cărora le-au dat viaţă nu seamănă cu a celor din mult mai cunoscuta producţie din 1997, regizată de James Cameron.

Cei doi britanici din clasa superioară aveau o căsnicie monotonă, aşa că Julia hotărăşte să-şi ia cei doi copii şi să se îmbarce pe Titanic pentru a ajunge pe tărâmul făgăduinţei. Numai că şi capul familiei reuşeşte să cumpere un bilet pe vasul de lux, hotărât să-şi recapete cei doi copii. Aşa cum era de aşteptat, problemele lor familiale au pălit în faţa ciocnirii de aisbergul ucigaş.

sursa: Antena 1

(208 accesari)