un-scriitor-roman-da-in-judecata-hollywood-ul-mai-multe-companii-de-film-i-au-furat-scenariul-257499Un scriitor român cere 10 milioane de dolari de la şase companii de film americane. Omul spune că scenariul scris de el a fost folosit fără acordul lui, la Hollywood.  

Filmul care ar fi fost făcut după scenariul său îi are ca protagonişti pe Silvester Stallone şi Arnold Schwarznegger şi a avut încasări de 137 de milioane de dolari.

Scriitorul Lucian Ciuchiţă spune că a scris scenariul în urmă cu doi ani. Anul trecut l-a trimis în Statele Unite prin intermediul unui regizor cu relaţii la Hollywood.

Dorinţa nu i-ar fi fost, însă respectată. Omul crede că scenariul său a stat la baza unui film care îi are ca protagonişti pe Sylvester Stallone şi Arnold Scwarznegger, lansat în vara anului trecut. După ce filmul „Escape Plan” a ajuns în cinematografele din România, scenaristul a descoperit mai multe asemănări cu scenariul său.

Scriitorul a încercat să contacteze cele şase case de producţie care au făcut filmul, însă a rămas fără răspuns. Aşa că a decis să le cheme în judecată. Procesul a fost deschis la Tribunalul Bucureşti, în urmă cu 3 zile.

Potrivit unei expertize realizate de Uniunea Cineaştilor din România, exista 67 de asemănări între filmul american şi scenariul scris de român. Printre ele şi menţiunea, în film, a unei baze operative la 50 de kilometri de Ruse, la graniţa româno-bulgară, acolo unde, întâmplător sau nu, scriitorul român susţine că a scris scenariul.

sursa: antena3.ro

(140 accesari)