uniunea pendionarilorActuala guvernare a uitat complet de pensionarii care trăiesc la limita sărăciei. În timp ce bătrânii noştri primesc pensii mizere, odraslele demnitarilor sunt angajate la companii de stat, unde ridică salarii de zeci de mii de lei. În aceste condiţii, persoanele în etate trebuie să iasă, pe 7 iunie, la protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a protesta faţă de ilegalităţile comise de guvernare.

Îndemnul aparţine Uniunii pensionarilor din Republica Moldova care şi-a anunţat solidaritatea faţă de protestul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. Pensionarii susţin că vor veni la protest cu mai multe revendicări adresate guvernării.

„În Republica Moldova doar 15 la sută dintre pensionari sunt asiguraţi, restul e vai de capul lor. Îndemnăm pe toţi oamenii în etate să facă tot posibilul ca pe 7 iunie să iasă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Să demonstrăm, ca şi la protestele anterioare, că suntem alături de această platformă care nu se ocupă de politică”, au declarat membrii Uniunii Pensionarilor.

Reprezentanţii Uniunii susţin că s-au adresat de nenumărate ori cu mai multe revendicări la Ministerul Muncii, precum şi la deputaţi, cu proiecte şi iniţiative, dar au fost ignoraţi.

În timp ce solicitările pensionarilor sunt neglijate, rudele guvernanţilor se căpătuiesc la întreprinderi de stat, unde se aleg cu salarii grase. Membrii Uniunii Pensionarilor şi-au manifestat consternarea în acest context în legătură cu cazul întreprinderii de stat MoldATSA unde, potrivit unei investigaţii ZDG, şi-au găsit joburi rudele mai multor membri de partid, miniştri, şefi de la ministere şi şefi ai mai multor structuri de forţă.

„M-am adresat către doamna Buliga (n.r. – Valentina Buliga, ex-ministrul Muncii) cu un proiect pentru indemnizaţii, astfel ca cei care au pensii mai mari să primească un procent mai mic, iar celor cu pensii mai mici să le revină un procent mai mare. Am primit răspuns că este imposibil, că sunt mulţi cu pensii mici, dar puţini cu pensii mari. Am auzit că la Aeroport există o companie unde sunt angajaţi copiii, rudele, neamurile celor de la guvernare. Aceştia ridică câte 20, 30, 50 de mii de lei. Nişte tineri care nu cunosc viaţa, nu au trecut prin nicio greutate. Ne întrebăm, cum permit guvernanţii asemenea lucruri? În timp ce aceşti tineri ridică salariile de zeci de mii de lei, profesorii noştri care au o muncă extraordinar de grea au câte 2 mii şi ceva de lei. De ce guvernarea nu se gândeşte la pătura săracă să mărească cumva pensiile?”, au adăugat reprezentanţii Uniunii pensionarilor din Republica Moldova.

„Actuala guvernare, care face totul ca Republica Moldova să regreseze din punct de vedere economic şi social, prin atitudinea aceasta faţă de cei în vârstă, prin sugrumarea activităţii agenţilor economici, prin furturile de miliarde, ne fură prezentul şi viitorul. Este necesar ca întreaga societate să se mobilizeze prin participarea la protest”, au mai spus membrii Uniunii.

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” organizează un nou protest antiguvernare pe 7 iunie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 12:00.

Oamenii sunt chemaţi să protesteze faţă de clanurile oligarhice de la guvernare, precum şi faţă de imitarea investigaţiei furtului din sistemul bancar. Solidari cu acţiunile Platformei DA s-au anunţat şi alte structuri ale societăţii civile, foşti angajaţi ai Ministerului de Interne, ai Serviciului Informaţii şi Securitate, Procuraturii Generale, Armatei Naţionale, ai Centrului Naţional Anticorupţie, dar şi participanţi ai războiului pentru independenţa ţării.

Precizăm că la ultimul protest organizat de Platforma „DA” au ieşit în stradă în jur de 50 de mii de oameni, iar acţiunea a avut mai multe ecouri peste hotare, fiind mediatizată de principalele publicaţii internaţionale.

Sursa:jurnal.md

(99 accesari)