plahotniucPrimarul de Bălţi, Renato Usatîi, a făcut public încă un fragment dintr-o discuţie telefonică a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

În înregistrarea dezvăluită, Plahotniuc vorbeşte din nou despre un oarecare dosar şi pronunţă numele Pântea, fostul prim-viceprocuror general care a fost reţinut recent de Procuratura Anticorupţie, fiind suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul Karamalak. Potrivit lui Usatîi, discuţia urma să fie prezentată în această seară în cadrul emisiunii Puterea a Patra, de la postul N4, însă emisiunea a fost scoasă de pe post pentru că Plahotniuc a aflat ce urma să fie difuzat şi a pus presiune pe acţionarii postului de televiziune.

Sunetul înregistrării este prost, dar se pot desluşi câteva fraze. „(…) trebuie să tacă. (…) Tu ştii cum mă atârn eu faţă de Pântea. Eu avea să-l *** cu capul de pereţi pe chestia asta. (…) Da pe de altă parte generalu (…). Tăcem mormoloc şi nu facem nimic mai departe. Acuma – generalu trebuie să tacă din gură, să nu ridice scandal, că mie nu-mi place. Eu presupun că Platon a dat drumul la informaţie, prin drugul lui a dat informaţie la menţi să ridice scandalul. Da nouă nu ne trebuie scandal. Acuma orice n-ar face, noi o să ne facem ca motanii că n-avem treabă. Noi o să facem TOT ca dosarul să nu fie adus înapoi”, spune vocea care i-ar aparţine lui Plahotniuc.

Sursa:jurnal.md

(190 accesari)