V. Negruța: „Un ministru care ar avea un dosar s-ar ţine cu dinţii de funcţie, eu nu mă ţin”

Imagine postare

V.NegrutaA demisionat din motive personale și profesionale. Așa argumentează Veaceslav Negruța eliberarea sa din funcția de ministru al finanțelor.

„Decizia mea este una bazată pe aspecte profesionale şi personale. Consider că la această etapă mi-am realizat misiunea în funcţia în care am fost delegat. Am reuşit să stabilizăm finanţele publice, putem consta că acestea sunt sănătoase, sunt sigure şi nu există un risc major pentru surprize neplăcute. La această etapă am realizat şi unele proiecte care au avut finalitate, inclusiv noua lege privind finanţele publice locale şi responsabilitatea cu privire la impozitarea fiscală”, a comunicat Veaceslav Negruţa.

Fostul ministru regretă că nu iau fost susținute unele proiecte precum cel privind impozitarea indirectă, adoptarea căruia, potrivit lui, este tergiversată de Parlament. „Şi astăzi continuă să circule multe maşini luxoase pe străzile Moldovei, parcul cărora a fost înnoit în ultimii doi ani. Iar aceasta înseamnă că mai există încă oameni care nu plătesc impozite din toată averea lor”, a declarat Negruța.

Totodată, acesta a negat că cazul Sandulachi i-ar fi influențat demisia. „Am văzut că s-a încercat transmiterea ideii în societate că un dosar penal ar fi motivul demiterii. Nu m-ar fi făcut pe mine un dosar comandat politic să-mi dau demisia. Un ministru care ar avea un dosar s-ar ţine cu dinţii de funcţie, eu nu mă ţin. Acest dosar politic va avea un sfârşit exact ca şi altele de acest gen”, argumentează ex-ministrul.

Menționăm că Negruța a fost acuzat că a acționat ilegal cînd a decis să-i achite fostului deputat, Pantelei Sandulachi, 400 de mii de euro.