Oligarhul Vladimir Plahotniuc unelteşte închiderea Jurnal TV până la sfârşitul acestui an, afirmă directorul postului de televiziune, jurnalistul Val Butnaru.

„Din surse sigure ştiu că, la GBC, este elaborat planul ca, până în decembrie, să închidă Jurnal TV. Foarte simplu, din motive economice să fie blocate conturile”, a declarat Val Butnaru în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”.

Potrivit jurnalistului, lovitura aplicată postului de televiziune TV8, prin tărăgănarea de către CCA a examinării cesionării licenţei, este ca „o lecţie deschisă” pentru toţi. „Tuturor li s-a dat de înţeles ce vor păţi”, a adăugat Val Butnaru.

„Este creat în mod special un precedent. În mod evident este o încercare foarte clară de a închide acest post care e clar că le stă în gât. Pregătesc acest precedent pentru Jurnal TV”, a adăugat şi preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Amintim că Jurnal TV a fost relansat pe 5 martie, după o pauză forţată de aproape două luni, cauzată de atacurile la care a fost supusă instituţia. Postul de televiziune este finanţat dintr-un grant obţinut de la European Endowment for Democracy.

Precizăm că pe 16 ianuarie curent administraţia Jurnal Trust Media a anunţat modificarea grilei de emisie din cauza atacurilor la care a fost supusă instituţia de-a lungul activităţii sale şi care s-au înteţit în ultima perioadă, culminând cu rezilierea unilaterală şi necondiţionată a contractului de locaţiune de către proprietarul în care Jurnal TV îşi avea sediul de şapte ani.

Vestea că Jurnal TV a fost obligat să părăsească de urgenţă sediul şi trebuie să-şi reducă drastic producţia proprie a stârnit îngrijorare şi declaraţii dure în rândul mai multor oficiali europeni, a deputaţilor de la Bucureşti, precum şi din partea societăţii civile şi a telespectatorilor Jurnal TV.

Sursa:jurnal.md

(42 accesari)