Oligarhul Vladimir Plahotniuc pregăteşte un nou atac asupra Jurnal TV, pe care şeful PD mizează că va fi unul final. Despre aceasta a anunţat directorul postului de televiziune, jurnalistul Val Butnaru, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”.

„Acum câteva săptămâni spuneam că El Coordonatore pregăteşte un nou atac asupra Jurnal TV. Multă lume m-a întrebat la ce mă refer pentru că nu am dat prea multe detalii. De data asta se pune la cale un atac care, în viziunea coordonatorului, poate fi unul final. Vrea să demonstreze că televiziunea noastră este finanţată din surse obscure. Acest lucru este pe cât de neadevărat, pe atât de greu de demonstrat”, a declarat Val Butnaru.

„Jurnal TV a obţinut o finanţare din bani europeni. În rest, toţi banii pe care îi câştigăm sunt din publicitate. Este adevărat că facem încercări timide de a colecta fonduri pentru anumite proiecte pe care ne gândim să vi le prezentăm, da până acolo mai este. Să ştie toată lumea: sursele de finanţare al Jurnal TV sunt verificabile şi este greu ca cineva să vină şi să spună contrariul”, a adăugat directorul Jurnal TV.

Amintim că Jurnal TV a fost relansat pe 5 martie, după o pauză forţată de aproape două luni, cauzată de atacurile la care a fost supusă instituţia. Postul de televiziune va fi finanţat dintr-un grant obţinut de la European Endowment for Democracy.

Precizăm că pe 16 ianuarie curent, administraţia Jurnal Trust Media a anunţat modificarea grilei de emisie din cauza atacurilor la care a fost supusă instituţia de-a lungul activităţii sale şi care s-au înteţit în ultima perioadă, culminând cu rezilierea unilaterală şi necondiţionată a contractului de locaţiune de către proprietarul în care Jurnal TV îşi avea sediul de şapte ani.

Vestea că Jurnal TV a fost obligat să părăsească de urgenţă sediul şi trebuie să-şi reducă drastic producţia proprie a stârnit îngrijorare şi declaraţii dure în rândul mai multor oficiali europeni, a deputaţi de la Bucureşti, precum şi din partea societăţii civile şi a telespectatorilor Jurnal TV.

Sursa:jurnal.md

(73 accesari)