pasat-v-1-webDin experienţa pe care o am, sînt sigur că nu doar ministrul Apărării, ci toţi conducătorii organelor de forţă nu ar trebui să fie reprezentanţi ai partidelor politice. Declaraţia a fost făcută pentru TRIBUNA, de către ex-ministrul Apărării, Valeriu Pasat.

În opinia sa, candidaturi potrivite pentru funcţia de ministru al Apărării ar fi fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Ion Coropceanu şi fostul viceministru al Apărării, generalul Anatolie Guboglo, care acum locuieşte la Bucureşti.

Valeriu Pasat a menţionat că ambii au o pregătire profesională bună, au trecut prin calvarul războiului din Afganistan şi prin conflictul armat de pe Nistru şi au făcut faţă cu brio sarcinilor pe care le-au avut în funcţiile de la Ministerul Apărării.

Ex-ministrul Apărării a spus că nu-l cunoaşte pe Vitalie Marinuţa şi nu poate comenta demisia sa din fincţie, dar a precizat că nu este normal cînd un ministru al Apărării intră în conflict cu comandantul suprem al forţelor armate, care este Preşedintele ţării.

TRIBUNA precizează: Vitalie Marinuţa a demisionat din funcţia de ministru al Apărării după un conflict cu Preşedintele Nicolae Timofti. Partidul Liberal Reformator, căruia îi revine această funcţie, a propus candidatura analistului politic Vitali Catană, dar deocamdată nu se ştie dacă aceasta va fi agreată de Premierul Iurie Leancă şi de Preşedintele Nicolae Timofti.

sursa: tribuna.md

(245 accesari)