big-valeriu-zubco-va-participa-la-conferinta-ministeriala-a-procurorilorCentrul Național Anticorupție anunță că fostul procuror general Valeriu Zubco a fost amendat. Zubco va trebui să achite șase mii de lei pentru că nu a declarat conflictul de interese în cazul vânătorii din Pădurea Domnească. „Luând în considerare faptul că sancţiunea art 313, indice 2, Cod Contravenţional prevede o pedeapsă în formă de amendă în mărime de la 100 la 300 de unităţi convenţionale, a aplica cetăţeanului V. Zubco amendă în mărime de 6000 de lei”, se spune în comunicatul difuzat presei de CNA.

Valeriu Zubco a fost citat astăzi la Centrul Anticorupție pentru a da explicații după ce Comisia Națională de Integritate a întocmit actul de constatare a conflictului de interese și l-a remis CNA-ului. Zubco a fost sancționat cu amenda maximă de șase mii de lei.

Fostul șef de la Procuratura Generală a spus presei azi că el nu a fost citat, ci doar a băut o cafea cu ofițerii CNA. Zubco nu a recunoscut conflictul de interese. Valeriu Zubco nu crede că a încălcat vreo lege atunci când a participat la vânătoare împreună cu judecători: „Orice persoană are dreptul, fiind membru al Asociații Vânătorilor, să participe la o vânătoare. Nu veți găsi nicio normă legală care interzice acest lucru. Nu contează. Când ar scrie că un judecător sau un procuror nu are dreptul să fie dreptul al Asociației Vânătorilor era altă discuție”.

În decembrie anul trecut, Valeriu Zubco a fost la vânătoare împreună cu președintele Curții de Apel Ion Pleșca și fostul vicepreședinte al Curții de Apel Gheorghe Crețu. Sorin Paciu a fost împușcat fatal atunci. Sub presiunea societății, Valeriu Zubco a demisionat. Ion Pleșca rămâne în continuare președinte al Curții de Apel.

 

(289 accesari)