VASILE NĂSTASE Acum, în direct, ni se fură viitorul. Ce mai așteptăm?

Imagine postare

vasile nastaseEcuația politică a Republicii Moldova începe în sfârșit să se lămurească definitiv. Suntem martorii unui complot anti-european și anti-național pus la cale de Moscova prin intermediul celui mai șantajabil și odios personaj politic, cu nume bicefal Plahotniuc-Ulinici.

Scopul complotului este unul clar  – de a compromite asocierea din toamnă a Republicii Moldova la marea și civilizata familie europeană.

Asta este partea goală a paharului. Dacă nu facem nimic, dacă nu încercăm măcar în ceasul de la urmă să găsim o soluție, vom rămâne să privim în disperare cum se îndepărtează de noi ultimul tren spre Europa.

De ce este, așadar, șantajabil Plahotniuc? Simplu, pentru că se vrea șantajat, pentru că subiectul șantajului corespunde și se suprapune viziunii sale despre viitorul Republicii Moldova, unul departe de Europa dreptății și adevărului, departe de Interpol și problemele majore cauzate de acesta, departe de justiția Marii Britanii și de demascările Curții de la Londra și mai aproape de brigada Solnțevskaia și de matușca protectoare a averilor sale incomensurabile tăinuite în cotloanele sale cele mai nebănuite.

Partea plină a paharului e că în sfârșit s-a ales grâul de neghină. Monstruoasa coaliție despre care am vorbit în editorialele noastre precedente s-a produs în văzul unui popor debusolat și al unei Europe care a încremenit în fața acestei odioase conspirații comunisto-mafiote!

Plahotniuc a revenit acasă. În sânul familiei sale politice naturale, în mediul în care a crescut și s-a dezvoltat până la maturitatea criminală.

După ce a fost demascat de Alianța pentru Integrare Europeană, cu toate hibele ei proverbiale, după ce a înțeles că aici nu poți fura și în același timp să fii șeful comisiei de reformare a justiției, după ce schemele sale frauduloase au fost demascate de premierul Filat, dar și de presă și societatea civilă, Păpușarul nu a mai avut nimic de ales decât să revină în familia mafiotă care l-a crescut și care se face responsabilă împreună cu el de toate crimele economice și de alt ordin pe care le-au comis fie împreună, fie separat.

Voronin și Plahotniuc, iată frâna Moscovei și a mafiei în calea noastră către Europa. Suntem, în aceste clipe, gata să ne consolăm, suntem gata să capitulăm în fața acestei monstruozități politice fără precedent?

Cine e liderul Moldovei  care ar fi capabil să ne cheme pe baricade?

Șansa noastră nu e pierdută, poate că tocmai această asociere a mafiei cu comuniștii revanșarzi ne va trezi la realitate și ne va mobiliza spre a ne apăra ce a mai rămas din suflarea noastră națională.

Ieri și-au pus pe tapet întreaga autoritate academicieni și scriitori, contribuabilii noștri majori din străinătăți, și chiar mitropolitul Vladimir care a chemat la rațiune.

Gruparea politică criminală, creierul mafiei moldovenești intitulată Partidul Democrat a dat cu copita tuturor acestor inițiative cetățenești, alegând să acceadă pe calea confruntării și răzbunării, torpilând cu bună știință integrarea noastră în spațiul european.

Începe ședința parlamentului, monstruoasa coaliție e gata de atac. Hienele politice își adulmecă prada.

Prada nu este nici Guvernul, nici Filat.

Prada suntem noi, cetățenii, cărora în aceste clipe ni se fură viitorul.

Ce mai așteptăm?!