VASILE NĂSTASE Asasinarea unui vis european

Imagine postare

vasile nastaseMonstruoasa coaliție și-a arătat colții. Interesele oligarhului cu scobitoarea între dinți au coincis cu cele ale lui Voronin. Guvernul a fost demis de o mașină de vot capabilă să-și devoreze vechile reglări de conturi. Miniștrii lui Plahotniuc și Ghimpu au trecut și ei prin malaxorul răzbunării, doar pentru a se atinge punctul culminant al orgoliului de animal politic rănit.

După o ședință maraton de cîteva ore, Dumitru Diacov și grupul său minuscul a fost redus la tăcere. A tăcut ieri, a tăcut și astăzi de parcă cineva i-a arătat niște dosare de la centrul anti Filat. Sau de parcă cineva a promis că dosarul domnului Focșa, de la Cultură nu mai este dosar penal, ci o amintire tristă. Sau i s-a spus că dacă nu votează alături de Păpușar i se vor publica și difuza interceptările telefonice. Într-un cuvînt, domnul Diacov nu a fost “șantajat”, i s-a explicat colegial, ca unui președinte de onoare al partidului, ce are de făcut și cum e mai bine să procedeze pentru el și pentru business-ul său. Și domnul Diacov nu a „dezamăgi”.

În schimb domnul Lupu a făcut ieri noaptea gesturi ciudate. După ce a ieșit din ședința de partid cu garda veche la pămînt, acesta a făcut o declarație care nu poate fi trecută cu vederea, deși a cam  fost, dată fiind originalitatea și, totodată, inepția ei. Lupu a declarat că dacă Filat nu demisionează pînă a doua zi dimineața, la orele 10, atunci el, Lupu și partidul lui Plahotniuc cu tot cu președintele de onoare vor vota pentru… demisia premierului.

Cu alte cuvinte, Lupu a spus așa, în stilul și limbajul caracteristic al partidului de orientare mafiotă: Dacă Filat nu-și trage un glonte în cap, atunci vine Partidul Democrat și apasă pe trăgaci.

Și parcă nu ar fi nicio diferență, oricum Guvernul nu are nicio salvare, nicio șansă, moartea este iminentă și asigurată.

E așa și nu prea!

Dacă Vlad Filat ar fi demisionat, adică în terminologia caracteristică Partidului Democrat, și-ar fi tras un glonte în cap, întreaga responsabilitate pentru acest lucru ar fi revenit primului ministru. O sinucidere nu este nici anchetată, nici condamnată de drept, poate doar fi regretată.

Alta, cu totul alta, este realitatea acum. După ce s-a aliat cu PCRM-ul lui Voronin și a apăsat pe trăgaci, domnul Lupu se face direct responsabil pentru această crimă politică oribilă, pusă la cale de Păpușar prin care este compromis parcursul european al Republicii Moldova!

Cel mai grav lucru pentru acești braconieri și gonaci din Pădurea Domnească este că respectiva crimă nu o va investiga finul “nașului”, alias Zumbreanu, nici mincinosul Chetraru și nici un Zubco care a pătat onoarea de procuror.

Și nu judecătorul braconier Pleșca  va avea ocazia să dea sentința și nici cancerul justiției moldovenești de la CSJ nu va avea norocelul să-și salveze stăpînul, pentru că, doamnelor și domnilor, de data aceasta rolul de anchetator și de judecător va reveni poporului.

Guvernul a căzut, premierul a rămas în demnitate.