VASILE NĂSTASE Verde pentru o Moldovă fără criminali sau Mintea comuniştilor cea de pe urmă…

Imagine postare

vasile nastaseUrmăresc cu o tristă consternare cum niște tineri bine intenționați ajung să facă jocul macabru al Păpușarului.

De câteva zile încoace aceștia tună și fulgeră împotriva tuturor liderilor alianței criminalizate de la putere, încercînd să acrediteze ideea că toți sunt de-o teapă. În special Plahotniuc și Filat.

Dacă ne referim la un principiu al dreptului roman și ne întrebăm cui servește această cauză strâmbă, imediat găsim și răspunsul.

Pentru început să ne amintim despre cine a confirmat justiția de la Londra că ar fi beneficiarul atacurilor raider asupra sistemului financiar bancar? Despre Plahotniuc sau despre Filat?

Ai cui apropiați sunt braconierii Pleșca, Crețu, Sajin, Zubco și alții care pe langă faptul că au comis o crimă în Pădurea Domnească, au și tăinuit-o cu cea mai perfidă complicitate criminală? Ai Păpușarului sau ai lui Filat?

Cine a fost deconspirat ca fiind monitorizat timp de șase ani de către Interpol pentru o afiliere la grupul criminal Solnțevskaya din Federația Rusă, dar a mințit cu nerușinare și a pus la cale să spună gogoși și pe niște avocați deghizați, unul cu vădit accent odesit, dar care se dădea… american de Boston?!

Firma cui a fost luată în vizor de Fisc pentru dispariția a peste 700 milioane de lei?

Cine e beneficiarul final al insulelor din parcul La izvor?

Despre cine se afirmă în permanență că deține controlul asupra instituțiilor de drept și că a corupt  judecători și procurori? Despre primul ministru sau despre deputatul și afaceristul Plahotniuc?

Cine în perioada comunistă a controlat CCCEC-ul, Procuratura, instanțele de judecată și continuă să o facă și acum?

La ordinul cui oamenii de afaceri erau deposedați de averi și proprietăți și atunci și astăzi?

Acum să fim obiectivi și să ne referim, cu aceeași pasiune, la hibele lui Vlad Filat, pentru a pune pe cântarul dreptății faptele ambilor „concurenți”.

Se zice că Filat ar proteja contrabanda cu țigări.

A fost ascultat (ilegal) cum dădea indicații subalternilor să fie mai atenți cu investitorii străini, inclusiv nişte povești legate de partid care-l privesc direct și personal.

În copilărie trăgea cu praștia în vrăbii.

Departe de mine gândul de a vă sugera că faptele înșiruite mai sus sunt complete.  Definitorii, însă, da, sunt. Chiar dacă bănuielile la adresa lui Filat s-ar adeveri în întregime, deși în afară de zvonuri nu ne putem bizui deocamdată pe nimic altceva, nu avem nicio probă suficientă pentru a-l pune în același rând cu Plahotniuc, cel puțin din motivul că în ultimul caz ne sprijinim afirmațiile pe niște documente oficiale venite din exterior. Şi nu din Republica Populară Democrată Congo, ci din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord!

Iată de ce urmăresc cu o tristă mirare cum acești tineri bine intenționați ajung sa facă jocul macabru al Păpușarului.

Mă tem că dacă jocul oligarhului de-a anticipatele va reuși, ceea ce s-a întamplat în Găgăuzia, ni se va părea un deja-vu, iar regretele după un Filat cu toate metehnele sale vor fi tardive, inoportune şi neavenite.

Gruparea politică criminală, apărută la iveală în toată monstruozitatea ei mai ales după tragicul accident din Pădurea Domnească, dar şi după deconspirarea în chiar plenul parlamentului a monitorizării ruşinoase de către Interpol a lui Plahotniuc nu vrea nimic altceva decât să scoată foloase din marea încurcătură în care a nimerit. Pentru ea nu va mai exista linişte şi pace, opinia publică a înţeles, în sfârşit, ce s-a întâmplat, prin urmare trebuie demis guvernul şi provocate alegeri anticipate. Mai bine zis alegeri fraudate, pentru că în aceste condiţii nici măcar nu putem vorbi de posibilitatea organizării unui scrutin liber şi corect.

De aici şi insistenţa cu care i se cere demisia lui Filat. Reculul lui Voronin dă curaj mafiei! Scăpaţi pentru moment din chingile unei presiuni parlamentare logice şi fireşti, hăitaşii din Pădurea Domnească, în frunte cu patronul lor spiritual, atacă în disperare, şantajându-l pe Filat şi încercând să obţină albastru pentru hoţia electorală.

Iată de ce punerea pe acelaşi cântar a lui Filat cu Plahotniuc este o chichiţă pusă la cale de Păpuşar pentru a încurca şi mai mult iţele politice şi a intoxica opinia publică. Important, acum, e să alegem grâul de neghină şi să nu ne lăsăm provocaţi.

Tinerii, ca tinerii, poate nu înţeleg, poate plutesc pe aripile naivităţii, însă mingea politică se află acum în terenul partidului comunist, din ce a mai rămas din el după ce a tot fost hărţuit de Plahotniuc.

Dacă liderii partidului nu vor înţelege că înainte de toate e necesar să fie decriminalizate instituţiile captive ale statului şi apoi organizat scrutinul, atunci responsabilitatea pentru fraudarea masivă a alegerilor de către mafia politică criminală va fi în totalitate pe conştiinţa acestora.

Unele voci susţin că o alianţă ad-hoc a comuniştilor cu Filat ar însemna nu doar decriminalizarea instituţiilor de drept, dar şi aducerea în avantaj a premierului, ceea ce nu ar fi lipsit de sens. Filat poate ajunge un lider naţional de centru-dreapta, însă şi comuniştii ar avea de câştigat, în primul rând recunoştinţa socială şi, de ce nu, electorală că au pus umărul la decriminalizarea statului şi eliberarea propriului popor din captivitate!

Comuniştii, după ce au făcut un pas temerar şi l-au demis pe Zubco şi Plahotniuc, au călcat strâmb ca să nu zicem altfel, când l-au protejat pe bogătanul Chetraru, amicul lui Plahotniuc de la CNA. Şi imediat au luat un croşeu de dreapta de la presa europeană, în văzul poporului deocamdată spectator, presă care a divulgat implicarea generalului lui Plahotniuc în scandaloasa afacere de spălare de bani, denumită şi cazul Magniţki, anchetată de SUA, Uniunea Europeană, Federaţia Rusă, etc!!!

Dacă sculele lui Plahotniuc nu vor fi eliminate din sistem şi deferite unei justiţii reformate, comuniştii, împreună cu liberal-democraţii, vor fi condamnaţi să-şi devoreze propria laşitate în hăul istoriei.