Decizia a fost luată de următorul complet de judecători: Ion Druță, Oleg Sternioală, Iulia Sârcu, Valeriu Doagă, Ala Cobăneanu, Galina Stratulat, Tamara Chișca-Doneva, Iurie Bejenaru, Maria Ghervas.

Fosta magistrată Domnica Manole declarase înainte de pronunțarea sentinței că a fost nevoită să treacă printr-o procedură umilitoare și discriminatorie. Magistrata spune că în cadrul ședinței judiciare a demonstrat cu lux de amănunte toate încălcările și abuzul comis de Consiliul Superior al Magistraturii în adresa sa.

„Am demonstrat faptul că din tot dosarul care a fost creat artificial de către CSM, doar cu un singur scop, de a elimina judecătorul Domnica Manole din funcția de judecător cu orice preț. Din acest dosar practic nu a rămas nimic, deoarece am fost invitată la data de 4 iulie 2017 doar pentru o singură acuzare: examinarea avizelor Serviciului de Informații și Securitate ca ulterior, prin hotărâre, să fie să ajung la șase acuzații care în genere nu au fost examinate în ședința judiciară”, a precizat fosta judecătoare.

Totodată, Domnica Manole a precizat că va căuta dreptate la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Anul trecut, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să o elibereze din funcție pe Domnica Manole în baza avizelor Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu persoane implicate în mai multe dosare. Decizia CSM a provocat reacții din partea Delegației Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite, dar și a ONG-urilor din domeniu.