Vezi cine mai vine la marşul pentru Basarabia

Imagine implicită

romania si moldovaMii de tineri ies în stradă duminică, în semn de solidaritate cu Republica Moldova, pe fondul ameninţărilor din partea Rusiei. La eveniment au anunţat că participă mai mulţi jurnalişti, inclusiv Moise Guran, Rareş Bogdan, Liviu Mihaiu, Dani Oţil.
Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday, difuzată de TVR1, scrie pe blogul său că are „planuri pentru duminica asta. Şi pentru Basarabia”. Guran spune că „acu’ vreo două zile au venit la mine doi puşti ca să mă întrebe dacă ştiu că duminică e un marş pro Basarabia în Bucureşti. Nu vreau să vin şi eu, m-au întrebat?”. Aşa că „duminică mă duc, n-am cum să nu mă duc” la marşul pentru Basarabia.
De asemenea, în emisiunea Neaţa cu Răzvan şi Dani, difuzată de Antena 1, din această dimineaţă, mai multe fete cu mustăţi tricolore au fost prezente pentru a vorbi despre marşul organizat la Bucureşti. Dani Oţil şi Răzvan Simion au primit tricouri cu mesaje unioniste şi panglici tricolore.
Rareş Bogdan, prezentatorul emisiunii Jocuri de putere, difuzată de Realitatea TV, a avut o surpriză în emisiunea de aseară. Câţiva tineri de pe ambele maluri ale Prutului au apărut în platou pentru a transmite un mesaj, că cea mai mare manifestaţie unionistă are loc duminică, la ora 14.00. La eveniment participă şi 1.000 de basarabeni, „special veniţi pentru a transmite acest mesaj, că singura soluţie pe care o văd şi ei în contextul actual tensionat, de şantaj rusesc, de embargou, singura soluţie este unirea cu România”.
Rareş Bogdan, care a anunţat că îl va lua la marş şi pe jurnalistul Ion Cristoiu, aflat în emisiune, „că stă aproape” de Muzeul Ţăranului Român, de unde începe marşul duminică. Rareş Bogdan a primit un tricou pe care scrie „Basarabia e România”, pentru a se simţi mai comod la eveniment.
„Realitatea TV şi Jocuri de putere vor fi întotdeauna alături de voi”, a mai spus Bogdan aseară.
,,Cel de-al doilea stat cu populație majoritar românească, Republica Moldova, este mult prea fragil pentru a face față singur agresiunii rusești. Ieșim în stradă la București pentru a arăta basarabenilor că ne pasă de ei. Un număr consistent de basarabeni vor Unirea și este de datoria noastră să răspundem fraților de peste Prut.”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.
Marșul se va desfășura pe traseul Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei -Strada Franceză – Piața Sfântul Anton și se va încheia prin citirea unei proclamații. Participanții, dar și trecătorii, vor fi invitați să fie vopsiți pe față cu tricolorul albastru-galben-roșu, comun pentru cele două state. De asemenea, sute de banderole și steaguri vor flutura, însă organizatorii atenționează că orice însemn politic este interzis.
Sursa: infoprut.ro