Victor Ciobanu: UE trebuie să purceadă la sancțiuni personalizate pentru cei de la guvernare

Imagine implicită

Uniunea Europeană trebuie să aplice sancțiuni personalizate la adresa regimului, astfel încât să fie taxați guvernanții și nu cetățenii Republicii Moldova. Este opinia expertului politic Victor Ciobanu.

Referindu-se la ieșirea de astăzi a vicepreședintelui PD, Vladimir Cebotari, care a spus că rezoluția Parlamentului European este doar o hârtie, Victor Ciobanu consideră că „solidaritatea” membrilor PD este dictată de Plahotniuc.

„Simptomatică a fost declarația lui Plahotniuc, pentru că ulterior s-au lansat toții spionii din gașca lui Plahotniuc, inclusiv așa-zisul prim-ministru, zisul speaker Candu, vicepreședinte sau ce titulatură are acum Cebotari. După mine, ei doar au confirmat ceea ce a fost în declarația lui Plahotniuc, iar „solidaritatea” asta denotă un singur fapt, acum Plahotniuc, conform legilor mafiei, îi leagă pe toți prin acest jurământ. Adică toți trebuie să declare, toți trebuie să fie solidari, niciun pas înapoi”, a declarat Victor Ciobanu.

Expertul politic consideră că instituțiile europene trebuie să aplice sancțiuni personalizate pentru cei de la guvernare. „Gașca noastră de la guvernare demonstrează că nu va ține cont de această declarație și că va merge în continuare spre alegeri cu acest vot mixt. Eu aș prefera ca Uniunea Europeană să purceadă la sancțiuni personalizate, la adresa guvernării, ca să fie taxați guvernanții și nu cetățenii Republicii Moldova”, a spus Victor Ciobanu.

Sursa:jurnal.md