ponta victorVictor Ponta și-a depus mandatul. Liviu Dragnea a făcut anunțul în această dimineață. El a mai spus că primul ministru va gestiona problemele guvernamentale până când se va găsi o altă soluție. Aseară, 25.000 de oameni au protestat în București.

DECLARAȚIILE LUI VICTOR PONTA:

„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nici nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl așteaptă și începînd de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru. Fac acest lucru pentru că în anii de politician am rezistat la orice bătălie cu adversarii politici însă nu mă bat cu oamenii”, a declarat Victor Ponta.

„Supărarea și suferința oamenilor nu trebuie să degenereze în jocuri de putere și cred că agresivitatea și violența verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm. Sper ca depunerea mandatului și al guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat”, a mai spus Victor Ponta.

„Într-un climat tulburat cu proteste în stradă este greu să promovezi noi proiecte pozitive, eu mă pricep doar la proiect pozitive, cei care cred că doar cu ură pot conduce țara vor constata cum au constatat în 2012 că nu e așa. Vreau să mulțum tuturor celor care au votat acest guvern, liderilor de coalitie de guvern și parlamentarilor care au fost alături de guvern și sunt convins că forțele politice care ne-au sprijinit au cu ce să se mândrească cu rezultatele economice”, a adăugat Victor Ponta.

„Vreau să fac o singură observație și nu mă refer la nimeni in special, este doar o experiență, cei care speculează în scop politic suferința oamenilor, mai devreme sau mai târziu, vor plăti un preț foarte scump și mi-e teamă că o să am dreptate”, a subliniat Victor Ponta.

Sursa:digi24.ro

(8 accesari)