Victor Popa completează plenul Curții Constituționale

Imagine postare

popa-cojocaru-si-a-depus-demisia-din-ambitie-1352205388Liberalul Victor Popa va fi al cincilea judecător al Curții Constituționale. Acesta a fost votat astăzi în Parlament de 51 de deputați, inclusiv de liberal-democrați. Dosarul celui de-al șaselea pretendent la funcția de judecător al Curții este examinat în Legislativ.

Valeriu Streleț a specificat că votul pentru liberal n-a fost negociat în partid. „Noi nu ne-am târguit. Am votat pentru Victor Popa având în vedere pregătirea sa profesională. Este puţin probabil ca în scurt timp să găsim o persoană cu abilităţi profesionale similare”, a menționat liderul fracțiunii liberal-democrate.

Deputatul neafiliat, Sergiu Sîrbu a declarat că l-a votat pe Popa , ținînd cont nu de culoarea partidului din care face parte, ci de profesionalismul acestuia.

Aurel Băieșu, alt candidat la funcția de judecător al Curții Constituționale, n-a fost prezent astăzi la ședința Parlamentului. Din acest considerent deputații au refuzat să se pronunțe, solicitînd ca acesta să răspundă la unele întrebări în următoarea ședință.

Menționăm că în prezent Aurel Băieșu este Ambasadorul Republicii Moldova în Italia. Acesta a ocupat funcția de consilier juridic în perioada aprilie 2011-ianuarie 2012 cînd Marian Lupu asigura interimatul.

Victor Popa urmează să depună jurămîntul.

Conform legislației, candidatul la funcția de judecător trebuie să aibă cel puțin 15 ani de experiență în domeniul juridic.