Klaus Iohannis si Victoria NulandÎntâlnire importantă azi la Palatul Cotroceni. Victoria Nuland, adjunct al secretarului de Stat american pentru afaceri europene şi euroasiatice, s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei au fost dominantele întâlnirii. Capitole la care trimisul american vede progrese semnificative.

Victoria Nuland: „Suntem impresionaţi de activitatea DNA. Am sprijinit (această activitate, n.r.) inclusiv prin cursuri de pregătire şi suport tehnic. Suntem, de asemenea, plăcut surprinşi de progresele în ceea ce priveşte respectarea statului de drept. De câte ori am venit aici, aceasta a fost o temă consistentă şi de fiecare dată am văzut o creştere a puterii şi a nivelului de independenţă în sistemul judiciar. Tot mai multe cazuri sunt rezolvate.

Evident, tragedia din octombrie (de la Colectiv, n.r.) a adus o atenţie tot mai mare şi o cerere tot mai mare în acest sens.
Am fost impresionată de seriozitatea pe care preşedintele şi guvernul o acordă cererilor societăţii civile pentru o Românie curată şi vom continua să fim partenerii României”.

“România este unul dintre aliaţii pe care poţi să contezi indiferent de provocările care apar. Suntem, de asemenea, foarte mulțumiți să vedem continuarea progreselor în ce privește statul de drept. Am alocat mult timp economiei, în special discutând despre planurile guvernului pentru acest an, în ce privește îmbunătățirea guvernanței corporative în cazul companiilor deținute de stat, despre dorința de a face guvernul mai transparent, nivelul taxelor mai stabil”, a spus adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliști români. Întreaga declarație și răspunsurile sale la întrebările primite, la: http://goo.gl/xFNjph.

Sursa:digi24.ro

(24 accesari)