Victorie la Shenzhen! Simona Halep s-a calificat în prima finală a anului după ce a trecut de favorita gazdelor: „Sunt mândră de mine”

Imagine implicită

simona halepSimona Halep (23 de ani) s-a calificat în finala primului turneu al anului, Shenzhen (China), după ce a învins-o vineri dimineaţă pe jucătoarea locală Saisai Zheng (20 de ani)

În primul set românca n-a avut prea mari probleme, reuşind să şi-l adjudece cu 6-2, asta şi după ce a profitat de o accidentare a chinezoaicei la scorul de 5-2. Setul doi a fost mult mai echilibrat şi Saisai şi-a arătat problemele fizice abia pe finalul partidei. Asiatica în vîrstă de 20 de ani, locul 97 WTA, este cea care a eliminat-o pe Alexandra Dulgheru în primul tur.

Game, set şi meci! Simona Halep merge în finala de la Shenzhen, după 6-2, 6-3 cu Saisai Zheng. „Sunteţi incredibili, vă aştept şi mâine la meci! Sunt mândră de mine pentru calificarea în finală”, le-a transmis românca spectatorilor trişti după eşecul favoritei.

Simona Halep va juca sâmbătă dimineaţă pentru al 9-lea trofeu al carierei. Adversară îi va fi Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA) sau Timea Bacsinszky (Elveţia, 47 WTA).