(VIDEO) CMAN cheamă cetățenii la protest; Ce mesaje au Maia Sandu și Andrei Năstase

Imagine implicită

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN), format în urma protestului din 6 septembrie 2015, cel mai mare de după independență, va organiza o altă manifestare de amploare la 17 septembrie 2017, care se va desfășura în fața Parlamentului Republicii Moldova.

Membrii acestei structuri, printre care lideri politici și reprezentanți ai diferitor segmente sociale au ieșit miercuri într-o conferință de presă pentru a îndemna cetățenii să participe la protestul din 17 septembrie.

Potrivit membrilor CMAN, „tandemul Plahotniuc-Dodon a aruncat țara într-o izolare internațională fără precedent” în urma schimbării sistemului electoral.

„Mă adresez în special locuitorilor orașului Chișinău. Puteți ajunge mai ușor la proteste, pentru că guvernarea nu vă poate împiedica. Avem mare nevoie de sprijinul și implicarea voastră în aceste vremuri de restriște. Dacă actuala guvernare va reuși să fraudeze aceste alegeri vom fi condamnați la sărăcie pentru mulți ani înainte”, a declarat Maia Sandu, președinta PAS.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a avut un mesaj și către cetățenii din diaspora, de a da dovadă de activism acolo unde sunt sau de a-i informa pe cei rămași acasă.

„Doar împreună putem edifica un stat de drept și o Moldovă în care vrei să trăiești. La 17 septembrie să fim în scuarul Parlamentului și să ne opunem acestui tandem Plahotniuc-Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

Jurnalistul Constantin Cheianu a îndemnat cetățenii să dea dovadă de mai multă demnitate și curaj și să nu mai accepte „cârnăciorii” unor politicieni penali care-i fură, dar să se opună crimelor acestora.

El a dat exemplul Coreei de Sud, acolo unde milioane de cetățeni au protestat luni la rând până președinta coruptă a țării a fost demisă și a ajuns pe banca acuzaților.

Protestul va avea loc duminică, 17 septembrie, cu începere de la ora 12:00, în scuarul Parlamentului.

Sursa:independent.md