Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au organizat un flashmob pe problema tergiversării examinării dosarului lui Ilan Șor.

Astfel, membrii PAS în frunte cu Maia Sandu au protestat în fața Judecătoriei Buiucani din Capitală cerând procurorului care a instrumentat „dosarul Şor” să examineze cazul, astfel ca acesta să fie atras la răspundere penală pentru cele 13 miliarde de lei furate.

„Au trecut șase luni de când a fost emisă decizia instanței, iar dosarul este reținut aici, la Judecătoria Buiucani. Pentru cel mai mare furt pe care l-am avut în Republica Moldova este acuzat Ilan şor”, afirmă președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Maia Sandu susține că Ilan Şor este ajutat de instituțiile statului pentru a-i oferi un mandat de deputat în Parlament și a scăpa de pedeapsă.

„În pofida acestor acuzații grave, instituțiile statului bat pasul pe loc. Cerem să vină judecătorul care s-a ocupat de acest caz și să explice de ce l-a lăsat în libertate pe Şor. Acesta este cel care a comis infracțiunea, judecătorul îl ascunde de furtul a 13 miliarde de lei. Prin aceasta, se identifică că Şor este privilegiat, ajutat. Autoritățile împreună cu Partidul Democrat vor să-l ajute pe Şor sa câștige un mandat de deputat și să scape de pedeapsă. O parte din banii fraudați sunt folosiți pentru a manipula opinia publică”, a mai afirmat Maia Sandu.

Sursa:independent.md

(23 accesari)