Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, face un „joc ciudat” și o „politică dăunătoare” la Chișinău, susține jurnalistul român Rareș Bogdan, moderatorul talk-show-ului „Jocuri de Putere”.

Rareș Bogdan s-a declarat marți, în cadrul emisiunii sale, „șocat” de acțiunile lui Traian Băsescu la Chișinău, care, în opinia sa, ar fi „dăunătoare” la adresa opoziției. El s-a referit în particular la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, acolo unde Băsescu a anunțat că-l va susține pe Constantin Codreanu.

„Traian Băsescu face o politică care pe mine mă șochează. Să pui un candidat când știi că șansa e ca el să ia mai mult de 3-4% este ridicolă și când ai șansa ca oligarhul absolut Plahotniuc să-și impună candidatul, mi se pare sfidător”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta a criticat și „politica ciudată” dusă de Traian Băsescu în Republica Moldova, despre care afirmă că nu ar spune nimic „real” despre Plahotniuc.

„El face concurs de plimbări prin Republica Moldova fără să scoată un cuvânt despre personajul care calcă în picioare orice urmă de democrație în Basarabia. Ciudat joc! Politica care o face peste Prut este dăunătoare opoziției de acolo”, a mai spus Rareș Bogdan.

Sursa:cotidianul.md

(144 accesari)