(VIDEO) Reacția lui Năstase după ce Plahotniuc a primit undă verde pentru construcția unui hotel în parcul central

Imagine implicită

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, a reacționat după ce Curtea de Apel a dar undă verde printr-o hotărâre luată la 7 iunie construcției unui hotel cu 13 etaje pe locul cafenelei „Guguță”, aflată în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Năstase a declarat că va solicita contestarea deciziei la Curtea Supremă de Justiție și că „nu va permite mafiei imobiliare controlate de Plahotniuc” să construiască acolo un hotel.

„Oportunitatea nu o poate decide instanța judecata. Aceasta în toată lumea civilizată a rămas la discreția autorităților locale. Instanța poate decide doar legalitatea, nu și oportunitatea”, a declarat Andrei Năstase.

Primarul ales a mai spus că „aceste decizii ale instanțelor de judecată, demolările în timp foarte scurt, denotă faptul că guvernarea încă nu și-a rezolvat o serie de mârșăvenii la adresa orășenilor și a orașului și de asta amână și validarea mandatului”

Curtea de Apel Chișinău a decis că „Regata Imobiliare” (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, companie ce aparține familiei lui Vladimir Plahotniuc) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, luată la data de 7 iunie 2018, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Judecătorii au respins cererile Consiliului Municipal Chișinău și a Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor prin care se solicitau interzicerea construcției.

Cafeneaua „Guguța” din spatele cinematografului „Patria”, aflată la doar câțiva metri de clădirea Parlamentului, a ajuns în posesia companiei lui Plahotniuc în urma unor tranzacții dubioase care, potrivit experților, au prejudiciat Primăria Chișinău de câteva milioane de lei.

Sursa:cotidianul.md