protest mars 21 ian 2016Protestele în Piața Marii Adunări Naționale continuă și vineri, după ce joi zeci de mii de oameni au manifestat în centrul capitalei iar ulterior au mărșăluit prin fața mai multor instituții.

După o zi întreagă de proteste, liderii manifestanților au anunțat de la microfonul din Piața Marii Adunări Naționale că mâine acțiunile vor continua, mai ales că urmează până la ora 12:00 să vină un răspuns din partea majorității parlamentare la revendicările lor.
„Ne revedem mâine, la ora 10:00, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a continua presiunile și a duce la bun sfârșit scopul nobil pentru care luptăm”, a declarat Andrei Năstase, lider al Platformei Demnitate și Adevăr.

Cu un apel mobilizator pentru tineri a venit Dinu Plângău, care a fost unul dintre primii protestatari împotriva regimului actual, la începutul anului trecut.

„Mă bucură faptul că tot mai mulți tineri încep să protesteze. Dar este nevoie ca noi, care avem toată viața înainte, să ne mobilizăm și să protestăm în număr cât mai mare”, a spus Dinu Plângău.
Joi zeci de mii de cetățeni au protestat în Piața Marii Adunări Naționale și în fața Parlamentului, iar ulterior s-au deplasat la Moldtelecom și în fața Curții Constituționale. Operatorul Moldtelecom a reluat transmisiunea postului Jurnal TV, după acest protest.

Sursa:independent.md

(65 accesari)