vinuri-moldovenesti--premiate-la-prestigiosul-concurs-decanter-world-wine-awards-2013-1379315557La prestigiosul concurs Decanter World Wine Awards 2013, vinurile moldovenești au obținut două medalii de argint, șapte de bronz și trei mențiuni. Managerul unei vinării susține că din moment în care vinurile sunt apreciate cu medalii, înseamnă că acestea corespund cerințelor.

„E unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lume. Dacă luăm medalii acolo înseamnă că vinurile noastre corespund cerinţelor de calitate şi gust impuse de consumatorii din Occident. În prezent exportăm vinuri în China, Austria şi Lituania. În curând vom începe să livrăm şi în Estonia. Piaţa rusească, deşi e atractivă, prezintă mari riscuri“, menționează fondatorul și managerul unei vinării din Moldova.

La concursul din Londra au participat 14.362 de vinuri din 52 de ţări, fiind apreciate de 219 experţi din 27 de ţări, dintre care 75 sunt deţinători ai titlului de Master of the Wine şi 13 sunt Master Sommelier.

Amintim că săptămîna trecută Rusia a impus embargo la vinurile moldovenești, motivînd că nu corespund condițiilor sanitare.

(285 accesari)