chetraru_capDirectorul CNA declară că în următoarea perioadă presiunile asupra instituției pe care o conduce vor crește. Viorel Chetraru a spus că i-a convocat în ședință pe colegii săi și le-a cerut să transmită tuturor angajaților Centrului să nu se lase intimidați  de atacurile unor partide politice, indiferent de funcțiile pe care le au cei care lansează astfel de acțiuni.

„Am avertizat încă de vineri că presiunile asupra CNA sunt enorme și am anticipat că ele vor continua pe măsura avansării noastre în anchetele pe care le instrumentăm în acest moment. Era foarte simplu să anticipez asta pentru că știam că odată ce le vom trimite citații unor persoane cu funcții înalte, ele vor încerca să discrediteze activitatea noastră, acest lucru întâmplându-se inclusiv astăzi, când un partid a anunțat că vrea să dea vot de neîncredere insituției pe care o reprezint”, a mai spus Chetraru.

Mai mult, directorul Centrului Anticorupție crede că clasa politică nu dorește ca instituția să-și facă meseria. „Ei pot să mă demită pe mine, ei pot să demită unii colegi din CNA, ei pot să desființeze instituția, ei pot chiar să o distrugă, dar ei nu pot distruge probele și nu pot distruge faptele care au stat la baza pornirii acestor investigații”, a concluzionat Viorel Chetraru.

Directorul CNA nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Amintim că, de dimineață, la CNA s-a prezentat ministrul sănătății Andrei Usatâi, iar la această oră secretarul adjunct al Guvernului Eduard Bănăruc, oferă explicații privind banii găsiți de ofițeri în biroul său. Tot astăzi, șeful Fisc, Nicolae Vicol, a primit 20 de zile de arest.

(400 accesari)