VITALIE MARINUȚA: Funcțiile vin și pleacă, important e să rămânem oameni

Imagine postare

vitalie-marinutaVitalie Marinuța  îi dă replica lui Mihai Ghimpu. După ce săptămâna trecută presa a scris despre un presupus scandal dintre liderul PL  și ministrul apărării, desemnat în funcție de liberali, se pare că divorțul dintre cei doi este evident. Marinuța a scris astăzi pe blogul său că niciodată nu a acceptat să fie blamat public nejustificat.

„Acum cîteva zile a fost declarat public că în calitate de ministru am comis mai multe abateri de la legislaţie şi „sînt un ministru pătat”, referința fiind în special la tranzacţia cu armament.  Cu alte cuvinte, s-a dat de înţeles că în aceasta chestiune a fost încălcată legislaţia naţională, iar eu, Vitalie Marinuţa, sînt principalul vinovat, care a adus atît prejudicii politice, cît şi morale statului Republica Moldova”, scrie ministrul apărării în exercițiu care în acest moment este  în concediu. Șeful apărării spune că a acționat legal și că procurorii au constatat că toate procedurile au fost legale. „În contextul celor elucidate de Procuratura Generală, şi nu în baza emoțiilor, consider că încălcările grave încriminate mie sînt nefondate şi făcute din cauza lipsei de informaţie ori din alte considerente necunoscute de mine”

Marinuța vine cu explicațiile după ce săptămâna trecută, Mihai Ghimpu a declarat pentru PROTV că oficialul trebuie să plătească pentru ce a făcut, la fel ca și Ion Lupu de la Moldsilva. „Cu ce este el mai bun, noi nu avem nevoie de miniștri cu pata”, a afirmat liderul PL. Ghimpu mai spune că în viitorul Guvern, Vitalie Marinuța nu are loc.

Scandalul legat de armament se referă la comercializarea a 50 de tone de muniții Armeniei, prin intermediul unei companii din Letonia.

Vedeți aici toate declarațiile lui Vitalie Marinuța.