rogozinDmitrii Rogozin a fost întîmpinat cu proteste la Chișinău. Oficialul rus a venit astăzi la invitația ministrului economiei, Valeriu Lazăr.

Istoricul Octavian Țîcu, invitat la emisiunea „Ediție Specială” de la Jurnal TV, susține că în mod public ar protesta și el împotriva vizitei lui Rogozin, mai ales că limbajul acestuia este lipsit de diplomație. „Lupta pe care o poartă Rusia o poartă cu Ucraina, Georgia, inclusiv Republica Moldova, denotă neîncrederea față de viitorul ei. Ar avea Rusia ce să ofere țării noastre, în afară de susținerea separatismului. Sunt foarte multe lacune în diplomația rusă și mai ales felul cum gestionează cu vecinii”, a conchis sursa.

Totodată, Țîcu a menționat că rușii din Republica Moldova, ONG-urile și Ambasada Rusiei nu fac decît să perturbeze stabilitatea din țara noastră. Această vizită reprezintă o politică anti-Vilnius.

Amintind limbajul ofensator al vicepremierului rus, Viorel Cibotaru îndeamnă să nu luăm exemplu și să demonstrăm mai multă diplomație.

Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin se va afla în Republica Moldova pînă mîine. Acesta va participa la celebrarea așa-numiților 24 de ani de independență a Transnistriei.

(258 accesari)