Vladislav Cubreacov, elev de nota 10 la Liceul “Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca: “Au fost foarte grele subiectele la limba română”

Imagine postare

DSC_0073Vladislav Cubreacov este unul dintre cei 20 de elevi clujeni, care au rezolvat perfect subiectele la evaluarea națională, atât la limba română, cât și la matematică.

Subiectele la română, dificile chiar și pentru un elev de 10

Sfios și modest din fire, băiatul ridică ochii spre diriginta lui înainte să răspundă la fiecare întrebare a reporterului. Este convins că meritul pentru zecele său este al profesorilor și mai puțin al său.

“Profesorii m-au ajutat mult și doamna dirigintă. Eu am făcut multe variante. Mai mult m-am pregătit în ultima lună. Știam că o să iau notă mare, dar nu m-am așteptat chiar la 10. Subiectele la română mi s-au părut dificile.”, spune sfios băiatul.

Diriginta îl contrazice și susține că meritul pentru nota maximă este doar al lui.

“Rezultatul bun se datorează pregătirii consecvente și serioase. Este un băiat muncitor, a învățat mult pentru acest 10”, spune Anca Marc, diriginta lui Vladislav, cu lacrimi de emoție în ochi.

Profesoara a stat ore întregi în curtea școlii, alături de elevii săi și au așteptat împreună afișarea rezultatelor. Este profesoară de limba română și știa că mulți dintre copiii ei, cum le spune profesoara vor fi dezamăgiți de notele la limba română.

“Subiectele au fost grele și, după părerea mea ușor nepotrivite pentru niște elevi de clasa a VIII-a. Îmi pare rău pentru unii dintre ei. Și ei aveau așteptări mult mai mari, și eu la fel. Dar trebuia un subiect normal, acest subiect a fost ușor exagerat. Sperăm să nu se mai repete pe viitor o situație de acest gen”, a spus pentru voceatransilvaniei.ro, Anca Marc, profesoară de limba română și dirigintă de clasa a VIII-a la Liceul “Gheorghe Șincai” din Cluj.

Vladislav vrea să urmeze un profil de științe

Vladislav a obținut nota 10 la evaluarea națională și, teoretic, poate alege orice profil, de la orice liceu din România. Va alege Liceul “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, profilul “Științele Naturii”.

Totuși, media de admitere la liceu a băiatului nu va fi 10 curat, deoarece media sa pe patru ani de școală gimnazială este … 9,95.

“Am avut media 10 la toate materiile, mai puțin la desen”, spune cu zâmbetul pe buze Vladislav.

În județul Cluj, 20 de elevi au obținut nota 10 la evaluarea națională, cei mai mulți dintre aceștia, șase, sunt la Liceul “Emil Racoviță”, liceu care are și cea mai mare medie la evaluare, 9,42.

Sursa: voceatransilvaniei.ro