pagePLDM și PDM s-au așezat de curînd la masa negocierilor pentru formarea noului Guvern. Deși anterior democrații intuiau că liberal-democrații pun ceva la cale, totuși au acceptat să se întîlnească.

Igor Corman a declarat că formațiunea sa are dubii în privința intenției liberal-democraților de a discuta despre crearea unei majorității parlamentare.

Potrivit liberalei Ana Guțu, negocierile dintre cele două partide ar rezulta cu o înțelegere, dacă Vlad Filat și Vlad Plahotniuc ar ajunge la un compromis. „Domnul Lupu a uitat, probabil, că Guvernul este votat de deputați și nu de partide. Dar, din câte știu eu, părerea dânsului în cadrul negocierilor, practic, nu este luată în considerație”, a declarat Guțu.

Valeriu Munteanu afirmă cu precizie că joi se va propune în Parlament votarea Guvernului Leancă. „Din informațiile pe care le avem noi din interiorul PLDM, liberal-democrații vor veni joi, neașteptând acel termen limită de 30 mai și vor propune votarea noului Guvern. Există o înțelegere între Filat și Voronin pentru declanșarea anticipatelor. Filat vrea să revină în Parlament deoarece nu poate să stea doi ani fără funcție”, a conchis sursa pentru Pro TV.

Președintele interimar al Parlamentului infirmă aceste declarații, informînd că în agenda de lucru a ședințelor Legislativului nu este inclus subiectul formării noului Guvern.

Amintim că pe 15 mai Președintele Nicolae Timofti a semnat un decret prin care îl desemnează oficial pe Iurie Leancă candidat la funcția de premier. De atunci au demarat consultările cu fracțiunile parlamentare pentru a le convinge să acorde votul de încredere noului Cabinet de miniștri.

(251 accesari)