Vremuri grele pentru CORUPȚII din România! | DNA dă o lovitură dură amatorilor de fraude financiare

Imagine implicită

dna2Direcția Națională Anticorupție își extinde aria de acoperire și semnează un acord cu Banca Mondială, cu departamentul care se ocupă de investigarea actelor de fraudă și corupție. Aceasta este o veste extrem de proastă pentru cei care sperau că pot face pierdută urma banilor prin diferite tranzacții bancare.

Acordul cu Banca Mondială este extrem de important, în mod special pentru anchetarea marilor fraude financiare. Un astfel de acord cu Banca Mondială are și Agenția Națională de Integritate.
”Direcţia Naţională Anticorupţie a semnat un protocol de colaborare cu Vicepreședinția Integritate (INT) a Băncii Mondiale, conform căruia, cele două părţi se angajează să coopereze şi să se consulte reciproc pe probleme de interes comun, în special în ceea ce privește:

– furnizarea reciprocă de informaţii relevante pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie

– activităţi de colaborare pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie

– desemnarea unor puncte de contact pentru facilitarea şi transmiterea eficientă şi confidenţială a informaţiilor

– organizarea de întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune

Documentul a fost semnat la data de 8 decembrie 2014, la sediul Băncii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de treia întâlniri a grupului înfiinţat în 2010 de Banca Mondială şi dedicat luptei împotriva corupţiei The International Corruption Hunters Alliance.

Vicepreședinția Integritate (INT) este o unitate independentă din cadrul Băncii Mondiale, care are ca atribuţie exclusivă investigarea acuzațiilor de fraudă și corupție relativ la activitățile finanțate de Banca Mondială și aplicarea de sancțiuni”, se arată într-un comunicat al DNA.

Sursa: nasul.tv