Zeci de moldoveni AU IEȘIT ÎN STRADĂ după asasinarea opozantului rus, Boris Nemțov

Imagine implicită

Protest Ambasa rusa 28 februarieZeci de moldoveni au ieșit astăzi la un protest în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău. În acest mod protestatarii și-au manifestat dezacordul față de politica lui Vladimir Putin, pe care îl consideră vinovat și de asasinarea recentă a opozantului rus, Boris Nemțov, comunică Politik.md.

În opinia protestatarilor, activistul Boris Nemțov a fost împușcat anume pentru faptul că era un critic proeminent al politicii președintelui rus, Vladimir Putin.

”Ne așteptăm ca mâine, la protestul care îl organiza opozantul Boris Nemțov, pe care l-au omorât, să vină milioane de oameni, Noi credem într-o Rusie democrată și civilizată. Vrem ca această dictatură inumană să cadă într-o bună zi. (…) Am venit să îi spunem lui Putin să își ia mâinile de pe libertatea rusă, de pe adevărații patrioți ruși”, afirmă Vasile Năstase, unul dintre participanții la protest.
Totodată, printre solicitările manifestanților s-au regăsit retragerea armatei ruse din Moldova și Ucraina, încetarea politicii expansioniste duse de Putin, dar și eliberarea de urgență a deținutei politice ucrainene, Nadejda Savchenko.

Amintim că Boris Nemtov a fost împușcat mortal aseară, în jurul orei 23, la Moscova, în timp ce se plimba împreună cu iubita sa. În direcția activistului au fost trase șase gloanțe, dintre care patru l-au atins.

Sursa: politik.md

Nota redacției: Pentru a urmări varianta video a protestului de la Ambasada Rusiei, accesați linkul următor – https://www.youtube.com/watch?v=Ka9dUT2nzcc