2824622-ucraina_soldatiMoscova consideră NATO un adversar şi alianţa trebuie să se adapteze la acest fapt. Afirmaţia a fost făcută de secretarul general al NATO, care a anunţat că va lua măsuri pentru apărarea Ucrainei.

Pe Maidan, centrul revoluţionarilor din Ucraina, au răsunat cântece de doliu. Cei 49 de soldaţi ucraineni care au murit în timp ce îşi serveau ţara, au primit un ultim omagiu. Sute de oameni s-au rugat pentru cei care au pierit şi au intonat imnul naţional.

Cu inima grea şi doliu în suflet, multe voci au cerut încetarea operaţiunii antitero din estul ţării. „Nu am mai avut o asemenea pierdere masivă într-o singură zi. Asta înseamnă că trebuie să acţionăm. Trebuie să renunţăm la operaţiunea antitero cât mai curând posibil”, a declarat un rezervist.

Alţii spun că tragedia a avut loc din cauza soldaţilor ucraineni, care ar fi divulgat informaţii secrete separatiştilor. Aceştiau au profitat de ocazie şi au dat lovitura.

Dorinţa este împărtăşită şi de NATO, care pregăteşte măsuri pentru apărarea Ucrainei, printre care sporirea măsurilor de securitate în regiune şi asistenţă pentru reformarea industriei apărării ucrainene. Din această cauză, Moscova îi consideră adversari pe membrii Alianţei Nord-Atlantice, a punctat chiar secretarul-general Anders Fogh Rasmussen.

sursa: observator.tv

 

(136 accesari)