baloane tricoloreZiua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită în fiecare an în ultima duminică a lunii mai. Iniţiativa legislativă a fost votată de Camera Deputaţilor, cu voturile a 299 de deputaţi români.

„Proximitatea sărbătorii naţionale de la 1 decembrie, cât şi faptul că sărbătoarea anului este dublată de o sărbătoare religioasă deosebit de importantă, precum şi de faptul că se celebrează actualmente în timpul Postului Crăciunului, perioadă dedicată mai mult rugăciunii, dorim ca să fie sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, lună în care sunt incluse mai multe sărbători ale familiei, Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat etc. Considerăm aşadar perioada de celebrare a Zilei Românilor de Pretutindeni ca fiind una propice activităţilor culturale, organizării de spectacole şi alte acţiunii proprii dedicate românilor care au ales să trăiască în afara graniţelor ţării”, au fost argumentele deputaţilor care au promovat proiectul.

Iniţiativa de modificare a Legii privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni a fost înaintată de PNL şi susţinută de alţi 42 de deputaţi şi senatori. Astfel, pe 22 aprilie 2015, în Camera Deputaţilor, proiectul a fost votat de către 299 din deputaţii prezenţi.
Sursa:jurnal.md

(82 accesari)