Ziua Unirii, sarbatorita la Bucuresti: Tricolor imens desfasurat peste Dambovita

Imagine implicită

Tricolor imensPlatforma Unionista „Actiunea 2012” va organiza sambata, 24 ianuarie, un flash-mob inedit pentru a marca 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane. In paralel, are loc o ampla reuniune a jurnalistilor din Romania si Republcia Moldova
Un tricolor imens, lat de 5 metri, va fi intins peste Dambovita de cei circa 100 de militanti unionisti care si-au anuntat prezenta sambata, la ora 14:00, la Podul de la Piata Natiunilor Unite, din Bucuresti.

„De asemenea, sute de buchete de flori vor fi aruncate in apa raului ce strabate Bucurestiul, reconstituind astfel evenimentele de la inceputul anilor 90, petrecute pe malurile Prutului.

Ramas in constiinta nationla sub denumirea de ‘Podul de Flori’, momentul reprezinta prima data dupa cel de-al doilea razboi mondial cand frontiera romano-sovietica a putut fi traversata fara acte”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, organizatorii flash-mobului, la care sunt invitati toti bucurestenii care doresc reintregirea nationala, vor afisa si bannere cu mesaje prin care vor cere reunirea celor doua state romanesti, se mai arata in comunicatul citat.

„Aceasta actiune reprezinta o provocare pentru noi, la care speram sa se alature cat mai multi romani. Noi organizam in fiecare an ceva pe 24 ianuarie, pentru ca nu putem ramane indiferenti fata de ceea ce reprezinta un prim pas in constituirea statului roman modern. Sloganul nostru ‘UNIREA FACE PUTEREA’ este la fel de actual ca in 1859, din acest motiv lucram zilnic la aducerea Basarabiei acasa”, a declarat Mihai Nicolae, co-presedinte al Platformei Unioniste „Actiunea 2012”.

Reuniunea jurnalistilor din Romania si Republica Moldova
Tot in aceste zile, la Bucuresti are loc Reuniunea jurnalistilor din Romania si Republica Moldova, organizata de Alianta Internationala a Jurnalistilor Romani si Platforma Unionista Actiunea 2012, eveniment la care, alaturi de jurnalisti cunoscuti, vor participa demnitari din Romania si Republica Moldova, precum si experti in spatiul romanesc de pe cele doua maluri de Prut.

„Evenimentul va aduce laolalta peste 70 de jurnalisti din cele doua state pentru a conlucra in vederea dezvoltarii unui spatiu informational comun, dominat de principiile etice ale jurnalismului modern”, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com, in care se subliniaza faptul ca evenimentul reprezinta o premiera datorita numarului mare de participanti.

Temele acestei prime editii sunt: „Republica Moldova si Romania: valori si interese comune”, „Presa si puterea. Presa de investigatie” si „Presa si identitate: spatiu informational comun”.

Conform sursei citate, vineri, cei 30 de jurnalisti din Chisinau participanti la reuniune vor vizita mai multe redactii de stiri din Bucuresti, iar seara toti jurnalistii sunt invitati la o petrecere.

Sambata si duminica, la Institutul Cultural Roman, vor avea loc dezbateri si workshopuri.
Sursa: ziare.com