99% din persoanele internate în terapie intensivă cu COVID-19 în Republica Moldova nu sunt vaccinate

Imagine implicită

Circa 99% din persoanele internate în terapie intensivă, cu forme grave de COVID-19, nu sunt vaccinate, iar numărul de decese a crescut cu 145,5% în ultima săptămână. Mai mult, numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a majorat cu 16,9 %, iar rata de contagiozitate a ajuns la 1,12 %. Unele raioane au intrat în Cod roşu de alertă epidemiologică, precum: Cahul, Vulcăneşti, Soroca, regiunea transnistreană, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

COVID-19 nu a dispărut. Dimpotrivă, odată cu apariţia noilor variante, virusul se răspândeşte mai rapid, timp de câteva secunde şi este mult mai agresiv.

Vaccinarea rămâne unica şansă de a preveni formele grave şi decesele provocate de COVID-19. Vaccinurile, prezente în Republica Moldova, sunt autorizate de cele mai importante instituţii internaţionale în domeniu, fiind eficiente şi sigure.

Pentru a vă proteja sănătatea şi viaţa, vă îndemnăm să purtaţi masca de protecţie, să păstraţi distanţa socială, să vă spălaţi regulat pe mâini, să evitaţi locurile aglomerate. Împreună oprim pandemia!