Adrian Dupu la întâlnirea cu rectorul USM: E doar începutul unei colaborări care va apropia mai mult cele două maluri ale Prutului

Imagine implicită

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Sarov, și prorectorul Sergiu Corlat, au efectuat o vizită la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.) din cadrul Guvernului României. Despre aceasta anunță secretarul de Stat al D.R.R.M. Adrian Dupu, care menționează că relația dintre USM și Departament este una apropiată.Totodată, Dupu aduce aminte despre unul dintre proiectele USM aprobate pentru finanțare din partea D.R.R.M.

„Am avut bucuria să îi primesc astăzi la sediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pe rectorul Universității de Stat din Moldova, dl. conf. dr. Igor Șarov și dl prorector Sergiu Corlat. Domnul Rector a preluat mandatul în aceeași perioadă în care mi-am preluat și eu mandatul de secretar de stat, și încă de la început am stabilit o relație apropiată între DRRM și USM. Mă bucur că două dintre proiectele depuse de USM vor fi finanțate de către DRRM.Unul din proiecte este destinat conferinței dedicate împlinirii a 100 de ani de la nașterea marelui romanist Eugen Coșeriu, unul din cei mai mari lingviști ai secolului XX, iar al doilea vizează crearea unui centru de informare a României în cadrul USM. Acestea reprezintă doar începutul unei colaborări care va apropia și mai mult cetățenii de pe cele două maluri ale Prutului”, scrie Dupu pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, Andrian Dupu și Igor Șarov au stabilit inițierea unui parteneriat, realizarea unor proiecte și activități comune, în luna martie 2021, când secretarul de stat a vizitat USM. 

deschide.md