Agenția Națională Transport Auto are un nou șef: Spânu l-a prezentat echipei

Imagine implicită

De astăzi Agenția Națională Transport Auto are un nou director. Andrei Sîngereanu a fost prezentat astăzi echipei ministerului Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de către Andrei Spînu.

„Astăzi l-am prezentat echipei pe noul director al Agenției Naționale Transport Auto, Andrei Sîngereanu. I-am urat succes în activitatea profesională și i-am asigurat tot sprijinul ministerului în buna funcționarea a acestei structuri, care are multe restanțe la capitolul corupție. Am mulțumit colectivului, celor care vor dori să colaboreze în spiritul corectitudinii și respectului și le-am accentuat că începând de „astăzi” să întrerupem practicile vicioase mai vechi, ca de altfel, vom lua măsuri mai drastice”, a scris ministrul Spînu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Anterior, funcția era ocupată de Igor Guja.

„Cunosc problemele cu care se confruntă, atât operatorii de transport, cât și colaboratorii ANTA și în scurt timp vor fi întreprinse un șir de acțiuni pentru ameliorarea situației. Îndemn colaboratorii să fie proactivi, iar cei care vor înainta soluții în schimbarea spre bine a instituției, vor fi susținuți și promovați”, a declarat Andrei Sângereanu.

Sângereanu are experiență în certificare, verificare și inspecție tehnică a autovehiculelor. Acesta a fost expert-tehnic consultant în domeniul ITP, CEMT, ADR, INTERBUS la Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). În perioada 2009-2013 a fost șef adjunct, șef sector calibrare și verificare tahografe și limitatoare de viteză.