Alexandru Slusari solicită legislativului să examineze raportul comisiei parlamentare de anchetă privind soarta patrimoniului sindicatelor

Imagine implicită

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, solicită legislativului să examineze raportul comisiei parlamentare de anchetă privind soarta patrimoniului sindicatelor, care este înregistrat la secretariatul Parlamentului. Solicitarea vine în contextul ședinței de mâine a Parlamentului, în cadrul căreea urmează să fie audiată informația privind recuperarea miliardelor furate din sistemul bancar.

„Toata lumea cunoaște că cifra recuperată este mai mult decât modestă și că ancheta merge lent, chiar dacă în 2019 am avut multe promisiuni. Dar avem niște cazuri, care au tangență cu furtul bancar, însă nu cunosc niciun dosar penal pe acest subiect. Propun ca tot mâine parlamentul să examineze raportul comisiei parlamentare de anchetă privind soarta patrimoniului sindicatelor. Acolo este toata istoria escrocheriilor cu bunurile publice, construite din banii întreprinderilor de stat și bugetul unional, înregistrate dubios ca proprietate a sindicatelor și înstrăinate la prețuri derizorii grupărilor Plahotniuc-Șor.” – spune Alexandru Slusari.

Ex-deputatul mai precizează că în raportul comisiei de anchetă pot fi găste numele mai multor companii implicate în devalizarea sistemului bancar și „sunt indicate numele rudelor conducerii sindicatelor, care au semnat mai multe documente ce țin de eliberarea creditelor neperformante din 3 bănci jefuite”

Alexandru Slusari consideră că raportul conține materialul necesar pentru pornirea mai multor dosare penale.