Alexandru Slusari, ex-vicepreședintele Parlamentului, solicită noului legislativ să examineze neîntârziat raportul comisiei LAUNDROMAT, întrebându-se „care este soarta raportului comisiei parlamentare de anchetă pe Laundromat”.

Fostul deputat menționează că raportul a fost finalizat de președinta comisiei de anchetă, Inga Grigoriu, încă în luna mai, dar nu a fost înregistrat „întrucât reprezentanții grupărilor criminal-politice Platon-Dodon-Șor-Plahotniuc, având majoritatea în comisia de resort, l-au blocat”.

„Draftul documentului descrie cu lux de amănunte cum Slava, cu ajutorul lui Vladic și Ilancic, a spălat zeci de miliarde de dolari prin băncile moldovenești, folosind o parte din bani pentru coruperea demnitarilor de stat, inclusiv a unui fost simplu prim-ministru. Această operațiune a fost parte componentă a schemei de proporții privind tenebrizarea și devalizarea sistemului bancar al Republicii Moldova și a precedat furtul miliardului din cele trei bănci. Procurorul general mult timp a negat faptul că Laundromat este o infracțiune. Adjunctul lui ne-a informat că totuși există dosar penal pe acest subiect, doar că noi am înțeles că ancheta se mișcă cu viteza melcului. Aici totul este clar: a intervenit Slava.” – scrie Alexandru Slusari.

În acest context, ex-deputatul solicită Parlamentului și, în special, deputatului PAS, Dumitru Alaiba, care a fost secretarul comisiei de anchetă LAUNDROMAT, să promoveze prompt raportul acestei comisii, raport „care are importanță și rezonanță publică”.


(37 accesari)