Andrei Năstase: Alegerile și demisiile într-un partid sunt un lucru absolut normal

Imagine implicită

Alegerile și demisiile într-un partid sunt un lucru absolut normal când este vorba despre un proces transparent și democratic. O spune Andrei Năstase, care și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Partidului Platformei DA, alături de vicepreședinții formațiunii, transmite IPN.

Andrei Năstase a declarat, într-o conferință de presă, că demisia de astăzi a conducerii formațiunii coincide cu finalul mandatelor atribuite la ultimul congres. Organizarea unui nou congres a fost de mai multe ori amânată din diverse considerente, dar, iată, a sosit momentul pentru decizia de organizare a unui nou congres, unde vor fi luate decizii cruciale pentru partid. În septembrie, când va avea loc congresul, se vor alege organele de conducere ale partidului: președinte, vicepreședinți, Biroul Politic, Consiliul Politic Național, comisiile de resort. Năstase a evitat să spună dacă va candida repetat la șefia Platformei DA.

Politicianul a mulțumit cetățenilor care au votat Platforma DA la alegerile de duminică, 11 iulie. El consideră că Republica Moldova are astăzi un președinte și o majoritate pro-europeană datorită oamenilor din Platforma DA.

Politicianul menționează că acum formațiunea e preocupată nu de funcții, ci ca echipa să fie și mai consolidată, să adune cât mai multă lume din teritoriu și diasporă. Există conștientizarea că oamenii din echipa Platformei DA pot împărți experiența lor. Membrii Platformei DA mizează și ei pe vremuri bune și, indiferent unde vor fi, vor pune umărul spre mișcarea țării în față.

Alexandru Slusari, care și-a depus mandatul de vicepreședinte, spune că era absolut logic ca toată echipa să-și asume responsabilitatea pentru rezultatul în alegeri, care nu este tocmai îmbucurător. „Înțelegem de ce, plus-minus înțelegem, și formula votului util. Dar, oricum partidul are nevoie de resetare”, a adăugat el.

Dinu Plîngău, președinte interimar al Platformei DA, este convins că Republica Moldova are nevoie de expertiza și experiența Platformei DA. Vor continua să demonstreze activism civic și la nivel local, în continuare ca partid extraparlamentar.

Platforma DA a acumulat 2,33% din voturi la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, sub pragul de accedere în Parlament de 5%.