ANRE a sesizat FISC-ul, MAI-ul, SIS-ul și Serviciul Vamal în urma unor informații despre mai multe încălcări grave în sectorul produselor petroliere

Imagine implicită
sursa foto: www. anre.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a sesizat organele de drept, după ce în spațiul public au apărut mai multe informații privind existența unor pretinse încălcări grave în sectorul produselor petroliere.

Potrivit ANRE, acestea se referă la vânzările fictive către agricultori și transportatori pentru consum propriu a cca. 46% din motorina comercializată pe teritoriul Republicii Moldova și ulterioara revânzare „în gri”, vânzările fictive în regiunea trasnistreană, precum și exporturile fictive în Ucraina. Astfel, pentru a exclude pe viitor orice interpretări eronate la subiectul dat, ANRE a sesizat autoritățile competente precum: Serviciului Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Informații și Securitate, pentru verificarea informațiilor vehiculate și întreprinderea tuturor măsurilor ce se impun conform legii.