Anulare de la Ministerul Economiei: Restricțiile ce vizează domeniul Horeca sunt doar „propuneri spre discuții”

Imagine implicită

Ministerul Economiei vine cu explicații, după ce un alt comunicat al instituției ar fi „fost interpretat eronat de către presă”. Este vorba despre restricțiile pandemice ce vizează domeniul Horeca, în special accesul în restaurante cu certificate de vaccin sau cu teste negative la Covid-19. „Acestea au fost doar propuneri spre discuții”, se scuză instituția statului.

„Ședința convocată de ministrul Sergiu Gaibu cu reprezentanții mediului de afaceri a avut un scop consultativ, pentru a discuta eventualele propuneri către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în vederea diminuării riscului pandemic. Ministerul Economiei nu obligă angajații HoReCa să prezinte documente confirmative anti-COVID-19, așa cum se menționează în presă.

Precizăm că eventualele decizii privind activitatea agenților economici sunt adoptate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar, la moment, măsurile respective sunt doar la nivel de discuții/propuneri.Astfel, Ministerul Economiei îndeamnă reprezentanții mass-media să evite interpretările eronate, care induc crearea unor percepții greșite în rândul agenților economici și al societății”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

unimedia.md