Apartamente la prețuri preferențiale pentru angajații din justiție

Imagine implicită

O nouă rundă de apartamente pentru judecători și pentru angajați ai sistemului judecătoresc la prețuri preferențiale au fost împărțite acum două săptămâni de o Comisie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

De această dată, apartamentele sunt predestinate angajaților din justiție din raioanele Republicii Moldova, scrie zdg.md.

Astfel, alți 185 de magistrați și lucrători ai sistemului de justiție vor beneficia de imobile în Chișinău la un preț de aproape două ori mai mic decât prețul de piață, adică vor achita doar 420 de euro pentru un metru pătrat.

Comisia de selecție refuză, însă, să facă publică lista beneficiarilor, motivând că o va oferi atunci când persoanele beneficiare vor semna contractele cu firma de construcții. 

ZdG a reușit să afle numele unor magistrați care vor beneficia de apartamente la preț preferențial în capitală și a constatat că, deși unul dintre criteriile de selecție a persoanelor beneficiare era ca acestea să nu dețină imobile înregistrate în Chișinău, printre beneficiari se regăsesc judecători ai căror familii sau chiar ei, dețin bunuri imobile în capitală. 

www.zdg.md