Aproape 5.000 de cazuri de Covid-19, confirmate la participanți la un festival în Cornwall. Trei sferturi dintre ei au sub 21 de ani

Imagine implicită

Aproape 5.000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate la persoane care au participat sau au avut legătură cu festivalul de muzică și surfing Boardmasters, desfășurat la Cornwall în această lună. Aproximativ trei sferturi vizează persoane cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, scrie The Guardian.

Oficialii din domeniul sănătăţii au anunțat că 4.700 de persoane care au fost testate pozitiv pentru coronavirus au participat la festivalul Boardmasters sau au avut legături cu acesta.  

La festivalul care a avut loc în perioada 11-15 august au participat aproximativ 50.000 de persoane. Măştile nu au fost obligatorii, dar participanților le-a fost recomandat să le poarte.

Un purtător de cuvânt al organizatorilor festivalului a transmis că toate persoanele peste 11 ani, care aveau bilete, au fost obligate să se înregistreze într-o aplicație în care să spună dacă sunt vaccinate, au avut Covid-19 sau au test negativ. Sistemul a descoperit 450 de persoane care ar fi avut risc de transmitere a virusului, iar acestora nu li s-a permis accesul, a adăugat el. La niciun eveniment nu poate fi însă eliminat complet riscul, a subliniat el.

Oamenilor din Cornwall, vizitatorilor, dar și celor care au participat la festival li s-a recomandat să se testeze anti-Covid și să se izoleze dacă au simptome specifice bolii.

Numărul infectărilor cu Covid-19 a crescut semnificativ în ultima perioadă în Anglia. În zona de sud-vest s-au înregistrat 717 cazuri la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile.

În Marea Britanie s-au înregistrat peste 31.000 de cazuri de infectare pe zi.

digi24.ro